Puhe on halpaa. Sininen tulevaisuus tarjoaa uuden toivon lisäksi tuloksia. Viime viikkoina on saatu kouriintuntuvia tuloksia tulevan puolueemme järjestäytymisessä, sosiaali- ja terveysuudistuksessa ja Suomen EU-politiikassa.
Tämän viikon maanantaina Siniset jättivät kerätyt kannattajakortit oikeusministeriöön ja aloittivat rekisteröitymisen puolueeksi. Puolueen jäsenyyttä voi jo hakea nettisivujemme kautta. Siniset on koko Suomen puolue. Lämmin kiitos kaikille kortteja keränneille ja niitä lähettäneille!
Sininen eduskuntaryhmä on muiden hallitusryhmien tapaan hyväksynyt sosiaali- ja terveyspalveluiden (sote) valinnanvapausesityksen lähettämisen lausuntokierrokselle.
Julkisuudessa on sanottu, että keskustalle sotessa tärkeää on maakuntauudistus ja kokoomukselle valinnanvapaus. Tiedä häntä. Sinisille tärkeintä on ihminen. Soten valinnanvapaus ei ole jatkossa vain varakkaiden etuoikeus, vaan kaikkien suomalaisten perusoikeus. Kun sote-uudistus palvelee ihmisen hyvää hoivaa, se kannattaa toteuttaa.
Tästä esitetystä mallista on kuultu sote- ja perustuslakiasiantuntijoiden alustavat arviot. Heiltä saadaan perusteellinen analyysi vielä ennen lausuntokierroksen päättymistä. Tavoitteena on esitys, joka ei enää ajaudu ongelmiin perustuslakivaliokunnassa.
Sininen tulevaisuus on koko ajan pitänyt valinnanvapauslaissa tärkeänä yhteiskuntavastuuta ja mallin läpinäkyvyyttä. Ne toteutuvat. Ideologinen sodankäynti vai pitäisikö sanoa sotenkäynti on turhaa. Suomalaisia kiinnostaa vain se, että hoitoa saa koko maassa yhdenvertaisesti, laadukkaasti ja monipuolisesti. Sinisten ihmiskeskeinen sote-linja on koko Suomen linja.
Esitetty valinnanvapausmalli vahvistaa suomalaisten pk-yritysten toimintamahdollisuuksia. Nyt kun sote-keskusten palveluvalikoimasta tulee aiempia kaavailuja suppeampi, järjestäjien määrä kasvaa ja pienemmätkin toimijat pääsevät mukaan markkinoille. Pienet sote-alan yritykset ovat naisvaltaisia, joten erityisesti kauniimpi sukupuoli hyötyy tästä hyvästä ratkaisusta.
EU:n ja euron tulevaisuuden osalta Suomen linja on selvä. Suomen hallitus linjasi, että euroalue ei tarvitse omaa budjettia eikä valtiovarainministeriä. Tällaista liittovaltiorakennetta ei ole syytä luoda. Sininen tulevaisuus kannattaa sellaista EU:ta joka edistää kaupankäyntiä, mutta liittovaltiota emme hyväksy. "Kaikkeen me emme sano ei. Suomi on viety EU:hun ja euroon. Siellä olemme ja tätä rahaa käytämme," kuten ulkoministeri Timo Soini kirjoittaa Maaseudun tulevaisuudessa.
Suomi korostaa yhteisvastuun sijasta markkinakurin ja sijoittajavastuun periaatteita. Suomi ei siis enää tue sellaisia talous- ja rahaliittoa tukevia uudistuksia, jotka lisäävät jäsenmaiden yhteisvastuuta. Suomen tavoitteena on luoda euromaille velkajärjestelymekanismi, jossa maksukyvyttömyyteen ajautuneen maan velat järjestellään uudelleen. Tulevaisuudessa Kreikan kaltaiset maat pitää siis voida ajaa hallitusti konkurssiin, kuten käytännössä esitin jo toukokuussa 2010.
Totesin blogikirjoituksessani heinäkuussa 2015, että "Suomella on Kreikan osalta vain huonoja vaihtoehtoja. Kaikissa vaihtoehdoissa on todennäköistä, että otamme taloudellisesti takkiin. Oleellista on, että mahdollisen lainasopimuksen myötä Suomen taloudelliset vastuut eivät saa kasvaa ja rahoitus menee Euroopan vakausmekanismin EVM:n kautta. Uutta rahaa ei liiku Suomen valtion kassasta Kreikalle." Näin on Suomen hallitus myös toiminut. Yhteisvastuu ei ole kasvanut eikä uutta rahaa ole mennyt.
Elinkeinoelämän keskusliitto EK on kritisoinut hallituksen olevan hallitusohjelman EU-linjan vankina. Kun tiedän että hallitusohjelman EU-linja tarkoittaa että jäsenmaiden yhteisvastuuta ei pidä lisätä, niin tämä on vankila, jossa mielelläni pysyn.
Suomalaisen maanviljelijän ei pidä olla entistä enemmän vastuussa ranskalaisen maanviljelijän ratkaisuista. Ja suomalaisen valkokaulustyöläisen ei pidä olla entistä enemmän vastuussa kreikkalaisen valkokaulustyöläisen päätöksistä. Sinisten isänmaallinen EU-linja on koko Suomen linja.